22
Сря, Ное
7 Нови статии

Задава се сложен казус, възможно е бившият началник на Митница Свиленград ще бъде преместен

Дългогодишният митнически инспектор Григор Калбурджиев е допуснат до участие в конкурса за длъжността „Началник на Митнически пункт II ниво“ в Митнически пункт „Жп гара Свиленград“. След проверка на документите комисия, назначена със заповед на директора на Агенция „Митници“, е одобрила кандидата за явяване на следващия етап в процедурата.

Само по един са кандитатите за началник на митническите пунктове „Капитан Андреево“ и „Жп гара Свиленград“ на обявения от Агенция „Митници“ пореден конкурс.

Два газови пистолета и 283 патрона задържаха митническите и гранични служители на ГКПП Капитан Андреево. На 24 септември 2017 г. e извършekd щателна митническа проверка на влизащ в страната от Турция лек автомобил, управляван от австрийски гражданин от турски произход.

Само един прескочи бариерата за шеф на смяна. Назначени са четирима редови инспектори, остават още 3 свободни места

И след поредните конкурси за ръководни позиции митническите пунктове Капитан Андреево, Жп гарата и три оперативни смени остават без титулярни началници.

За N-ти пореден път директорът на Агенция „Митници“ Георги Костов обяви конкурси за назначаване на ръководители на звена във ведомството в района на Свиленград. Отново се търси началник на Митнически пункт „Капитан Андреево“. Пак там има и три свободни щатни бройки за началници на оперативни звена /смени/.

В учебен център ще бъде превърната бившата сграда на митницата в Свиленград. Там ще се водят обучението на новопостъпили служители в Агенция „Митници“, курсове за актуализация на знанията, ще има възможност и да бъдат настанявани командировани на ГКПП Капитан Андреево митничари от други краища на страната.

11,180 кг таблетки с псевдоефедрин откриха митнически служители на ГКПП Капитан Андреево на 3 август. Дрогата била намерена в лек автомобил на влизане от Турция в България.