24
Съб, Фев
13 Нови статии

Свиленградчанката Катя Андонова, която на 20 февруари следобед пострада много тежко, премазана от „Фолксваген, почина, въпреки усилията на медиците да я спасят. Тепърва ще бъде определена датата на погребението на 46-годишната служителка от митническото бюро в свиленградския кв. Гарата.

След дълги години чакане пациентите от Димитровград, Свиленград, Хасково и Харманли се сдобиха с ревматолог, който вече работи в Димитровград. Лекарите от тази специалност не достигат в цялата страна, което затруднява ранната диагностика и лечението на ревматологичните заболявания. Голяма част от тях водят до инвалидност и единствената превенция е навременното поставяне на диагнозата.

Двама свиленградчани на 18 и 21-годишна възраст са задържани за съхранение на наркотик, съобщиха от пресцентъра на МВР.

След точно 64 дни в следствения арест свиленградчанинът Благовест Минков излезе на свобода и вече е вкъщи. Специализираният съд пусна нашенеца, срещу когото бе повдигнато обвинение като ръководител на организирана престъпна група, създадена с користна цел да извършва трафик на хора.

145 години от обесването на Васил Левски отбелязаха в Свиленград на 19 февруари. Както обикновено, на панихидата присъстваха предимно ученици и служители на Общинската администрация. Да почете паметта на Апостола дойде и народният представител от БСП Никола Динков.

Кредитът щял да е за купуване на съдове за боклук, около милион ще са само инвестициите за сметосъбиране

Нов дълг да поеме Община Свиленград, реши на извънредно заседание тукашният Общински съвет по предложение на кмета Георги Манолов. Заемът ще бъде в размер максимум на 400 000 лв. и ще послужи за закупуване на съдове за събиране на битови отпадъци. Дългът се предвижда да е дългосрочен и безлихвен, отпуснат от Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда към Министерството на околната среда и водите.