24
Съб, Фев
13 Нови статии

След точно 64 дни в следствения арест свиленградчанинът Благовест Минков излезе на свобода и вече е вкъщи. Специализираният съд пусна нашенеца, срещу когото бе повдигнато обвинение като ръководител на организирана престъпна група, създадена с користна цел да извършва трафик на хора.

Кредитът щял да е за купуване на съдове за боклук, около милион ще са само инвестициите за сметосъбиране

Нов дълг да поеме Община Свиленград, реши на извънредно заседание тукашният Общински съвет по предложение на кмета Георги Манолов. Заемът ще бъде в размер максимум на 400 000 лв. и ще послужи за закупуване на съдове за събиране на битови отпадъци. Дългът се предвижда да е дългосрочен и безлихвен, отпуснат от Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда към Министерството на околната среда и водите.

4 500 дка лозя притежава шатото, над 2 000 000 бутилки е годишното производство

Собственикът на „Катаржина Естейт“ Кристоф Трилински дойде специално от Франция, за да участва в традиционния ритуал по зарязването на лозята на шатото навръх Трифон Зарезан. Проливният дъжд, който се изсипа от небето, не попречи на събралите се на един от лозовите масиви на избата край Свиленград да отбележат празника. Някои споделиха, че от поне десетина години насам не е валяло на 14 февруари. Всички бяха категорични, че дъждът е на късмет и годината ще бъде берекетлия.

Тукашната ИАРА №1 в страната по съставени актове

Четирима балъкчии бяха заловени от ИАРА-Хасково с маломерни риби. Въдичарите от Пловдив и Стара Загора били спипани до новия мост на р. Марица в Свиленград, който е предпочитано място за мнозина рибари. В живарниците им ченгетата намерили малки текенца.

Изложба на мънистени гоблени бе подредена на 14 февруари във фоайето на НЧ „Просвета-1870“. Творбите са изработени от детската учителка към ДГ „Слънце“ Диана Стоянова. Експозицията бе открита с акустични изпълнения на Рок група „0379“, чийто солист е Диана. Десетки свиленградчани посетиха изложбата, която включваше 33 от най-хубавите творби на авторката.

 Стотици свиленградчани се стекоха на градските гробища на Месопустна задушница, за да почетат паметта на починалите свои близки. Спазвайки православния ритуал, те бяха приятно изненадани от чистотата на гробищния парк. През седмицата фирмата концесионер се бе погрижила да подреди вечния дом на мъртвите.

Над три пъти е скочил през 2017 г. броят на делата за домашно насилие в Свиленградския съд в сравнение с 2016 г., показа справка на „Старият мост“.