17
Нед, Ян
17 Нови статии

Коментар
Инструменти
Шрифт

Свиленград пак се прочу. Този път с безумното решение да не се допускат журналисти на стадиона за футболната среща между местния отбор и Дунав - Русе в събота без закупен билет. Странното нововъведение изуми представителите на медиите, дошли на „Колодрума“, за да отразят мача.  Пазачите от общинската фирма за охрана бяха категорични на входа – без билет не може. Така заповядал началникът им Янчо Андреев.

 По стадионите в света журналистите са със статут на служебни лица, на които се осигуряват дори специални места. Такива са наредбите на футболните федерации във всички цивилизовани/ а и не дотам цивилизовани/  страни, включително и в България. Ако някой ги наруши, следват солени глоби за футболния клуб домакин. Ама в нормалните държави и градове такова нещо не може да се случи.

В случая не става въпрос за двата лева/толкова е цената на билетчето в Свиленград/. Разбира се, че всеки един журналист може да се бръкне за тях. Става въпрос за принципи и правила. И отношение! 

 Иначе ще ставаме за резил. За какъвто ни направи репортерът на русенското радио „Темпо“ в националния ефир след края на футболния мач в събота. „Надяваме се, че чрез нашия принос ще помогнем на „митничарите“ да се спасят от лапите на финансовата криза, иронично завърши той коментара си за парадоксалните свиленградски порядки.

Николай Колев

Сходни