22
Чет, Фев
27 Нови статии

Граница
Инструменти
Шрифт

Нахиде Дениз

Проблемите на  българо-турската граница са били обсъдени на среща между отговорни представители на Турция и България, която се състоя на ГКПП "Капъкуле" край турския град Одрин.

На срещата са били обсъдени трудностите при преминаването на товарните МПС-та през граничните пунктове и предложения за решаване на проблема, се съобщава днес на сайта на валийството на Одрин.

Специално внимание е било отделено на въпросите за намаляване на времето за транспортирането на товари с хладилни камиони през граничните пунктове, както и на борбата срещу  контрабандата на стоки и наркотици.

Сътрудничеството при обмена на информация между граничните и митнически служби също е било обсъдено.

От турска страна в срещата са участвали валията на Одрин Юнус Сезер, заместник-министърът на търговията Сезаи Учурмак, представителят на турското министерство на външните работи за Одрин Мурат Ахмет Йорюк, посланикът на Турция в София Н.Пр. Айлин Секизкьок и генералният директор на турските митници Мустафа Гюмюш.

От българска страна в срещата са участвали директорът на Агенция “Митници” Павел Тонев, директорът на дирекция "Международна дейност" в агенцията Гинка Конярска и други отговорни представители.