20
Пон, Май
29 Нови статии

Граница
Инструменти
Шрифт

Агенция „Митници“ и Службата „Митници и гранична защита“ на САЩ започват проект за обмяна на опит в областта на митническия и граничния контрол, финансиран от правителството на САЩ, съобщават от пресцентъра на Митницата.

В рамките на проекта американските колеги ще предоставят аналитична подкрепа, както и ще бъдат споделени най-добри практики на двете администрации в областта на митническата дейност и митническия контрол на сухопътни и морски граници. В тази връзка от началото на месец март служители на Службата „Митници и гранична защита“ пристигат в България, за да се запознаят с организацията и да работят съвместно с митническите служители на МП Капитан Андреево, МП Пристанище Бургас и МП Пристанище Варна.

В рамките на проекта се предвиждат да бъдат проведени и поредица обучения на български митнически служители, включително и работно посещение на ГКПП в САЩ. Сътрудничеството със Службата „Митници и гранична защита“ е част от активното партньорство между Агенция „Митници“ и американските власти в областта на международната търговия, митническия контрол и борбата с наркотрафика, което включва съвместни обучения, обмяна на опит и техническа подкрепа.

На снимката: Директорът на Агенция "Митници" Петя Банкова с делегацията от Службата „Митници и гранична защита“ на САЩ