14
Пет, Май
13 Нови статии

Граница
Инструменти
Шрифт

Окръжен съд – Хасково определи мярка „задържане под стража“ за четирима души – българин и трима чужди граждани, обвинени в трафик на хероин. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Според държавното обвинение двама от мъжете – Ю. К. , турски гражданин на 47 г., и Ш. Б., българин на 50 г., са опитали да прекарат през ГКПП Капитан Андреево 6,5 кг хероин на стойност 423 930 лева. Останалите двама – В. Д., македонец на 60 г., и М. А., холандец на 49 г., са обвинени като подбудители и помагачи.

На 8 май на ГКПП Капитан Андреево около 02:00 часа от Турция в България влязъл лек автомобил „Рено“, управляван от обвиняемия Ш. Б., като негов спътник бил Ю. К. Лекият автомобил бил отклонен за щателна митническа проверка. При извършената такава се установило, че по телата на обвиняемите били укрити пакети, съдържащи прахообразно вещество. Такива пакети били намерени и в купето на лекия автомобил. При тестване с полеви наркотест прахообразното вещество реагирало на хероин. Проведени са били процесуално-следствени действия, при които били иззети лекият автомобил и намереното наркотично вещество. В хода на проведеното разследване са събрани доказателства и за съпричастност на обвиняемите В. Д. и М. А., които са били задържани в Пловдив.

По искане на Окръжна прокуратура - Хасково с Определение от 10 май Окръжен съд – Хасково е взел по отношение и на четиримата обвиняеми мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Разследването по случая продължава.

СМ