26
Чет, Ное
18 Нови статии

Граница
Инструменти
Шрифт

Областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова поиска да бъдат поставени допълнителни химически тоалетни за шофьорите, чакащи по АМ „Марица“, преди да влязат на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщава областната пресслужба.

Мярката е във връзка с образувалата се колона от тежкотоварни автомобили, заради извънредните мерки за пропускане на тежкотоварния трафик в Турция. Искането е изпратено до Областното пътно управление –Хасково. От пътното управление информираха, че се извършва дезинфекция на местата за отдих и местата за изхвърляне на отпадъци. Започва по-интензивно почистване на магистралата от страната на колоната.

Както „Старият мост“ писа, опашките от тирове се проточиха 30-35 км, достигайки Любимец. Тежката ситуация е от няколко дни, като се очаква колоната да набъбва още повече след въведените строги санитарни процедури на Капъкуле. Шофьорите недоволстват не само от дългото чакане, но и от липсата на тоалетни, разносна търговия и информация.

По повод предупрежденията на метеоролозите за очаквани снеговалежи, Областно пътно управление – Хасково е направило проверка на наличната техника по оперативен план, се казва още в прессъобщението. Налични са сол, пясък, машини, пътноподдържащата фирма е в готовност да реагира. Районните пътни служби по места и имат готовност да работят, ако обстановката се усложни.