Граница
Инструменти
Шрифт

Близо 16 000 леки коли и 60 000 пътници преминават през граничния пункт за денонощие

Между 15 000 и 16 000 леки коли на денонощие преминават през ГКПП Капитан Андреево в края на седмицата, когато движението е най-натоварено, съобщиха от „Гранична полиция“. Около 250 пък са автобусите.

Общият брой на пътниците надхвърля 60 000 души за 24 часа, предимно турски гастарбайтери. Не са малко и българите, които в почивните дни отиват на пазар в Одрин, особено сега, след като могат да пътуват само с лични карти до Турция.

Движението е интензивно и в двете посоки – към Турция и към България, уточняват от граничната служба. За разлика от други години, когато до 10-15 август засиленият трафик бе предимно към Турция, от три седмици той е налице и в двете направления. Причината най-вероятно е в по-ранното отбелязване тази година на мюсюлманския празник Байрам.

И за пристигащи, и за заминаващи автомобили работят всички платна на ГКПП Капитан Андреево – по 9 за леки коли и по едно за автобуси. В момента повече се чака на вход за България, но големи задръствания и висене с часове няма. Доста по-спокойно е в дните от вторник до четвъртък.

СМ