15
Съб, Юни
31 Нови статии

Граница
Инструменти
Шрифт

Екшън като по филмите са разиграл на ГКПП Капитан Андреево. Граничните полицаи задържаха международен шофьор на ТИР, след като се опитал да ги прегази, съобщават от МВР.

Според информацията инцидентът е станал в понеделник около 22.15 часа. Тогава началникът на митническата смяна на пункта е поискал съдействие от служители на ГД „Гранична полиция“. Причината била шофьор с товарен автомобил на трасе вход, който в продължение на час и половина отказвал да напусне заетия от него кантар.

47-годишният чужд гражданин не притежавал задължителното разрешително за транзитен превоз и отказвал да го заплати, за да бъде обработен от митничарите и пропуснат да продължи пътуването си. Първо на място е бил изпратен граничният полицай, който е в непосредствена близост до кантарите. Въпреки разговорите, водачът отново отказал да напусне кантара, затворил прозорците и заключил вратите на товарния автомобил. Впоследствие още двама униформени са били пратени на място, но шофьорът продължил да упорства и демонстративно останал заключен вътре в камиона. Двама от граничните полицаи продължили да го убеждават, застанали на степенките от двете страни на кабината. В този момент водачът рязко потеглил назад и започнал да набира скорост, заплашвайки живота на служителите. Застаналият пред кабината на камиона граничен полицай му разпоредил да спре, шофьорът отново не се подчинил. Служителят произвел изстрел със стоп-патрон и чак тогава, след около 20 метра, товарният автомобил спрял.

Няма пострадали. 47-годишният водач е изведен от кабината и задържан в Гранично полицейско управление – Свиленград.