14
Нед, Юли
18 Нови статии

Началникът на ГКПП „Капитан Андреево“ гл. инспектор Емил Гочев бе награден с „Почетен знак на МВР“ II степен от министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев по случай професионалния празник на „Гранична полиция“ 22 декември 2022.

„Капитан Андреево" е вторият в света по натовареност ГКПП, подчертал зам.-министърът на МВР

Европосланиците в България дойдоха днес, 28 септември, до границата с Турция край Свиленград, за да разгледат отблизо оградата.

Двама иракчани са задържани с над 95 кг марихуана в изоставена къща в свиленградското село Генералово, съобщават от Гранична полиция.

Шестима нелегални иракчани са били измъкнати от тайник в турски пътнически микробус при проверка на ГКПП Капитан Андреево.

Турция обяви най-строгия локдаун от началото на пандемията

Стотици наши изселници в Турция задръстиха ГКПП Капитан Андреево. Напливът започна снощи, днес се образуваха се километрични опашки от коли на български турци, тръгнали към родните си места за празника Рамазан байрям.

Гранични полицаи задържаха на ГКПП Капитан Андреево двама мъже при опит да напуснат страната с откраднато „Порше“, съобщиха от пресцентъра на Гранична полиция. Измамата е разкрита с помощта на колегите им от Агенция Frontex.