26
Пон, Фев
26 Нови статии

Гранична полиция
Инструменти
Шрифт

Конкурс ще пресява мераклиите за държавна служба

Конкурс за 18 щатни бройки в Регионална дирекция „Гранична полиция“ - Елхово обяви със заповед министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. За ГПУ Свиленград са определени 7 места за  старши полицаи, като 4 от тях ще бъдат водачи на патрулен автомобил и 1 – оператор на технически средства за наблюдение. Специфичните изисквания за заемане на длъжността са кандидатите да не са по-възрастни от 40 г., да имат средно образование, свободно да владеят писмено и говоримо един или повече от следните езици: английски, немски или френски.

За длъжността водач на патрулен автомобил е задължително да притежават шофьорска книжка категория не по-ниска от „С“, а мераклиите за старши полицай в ГКПП трябва да получат разрешение за достъп до класифицирана информация с ниво на сигурност „поверително“, както и да имат компютърна грамотност. Езиковата и компютърната подготовка ще се установят чрез изпит в ЦСПП – Пазарджик. Документи се подават в 30-дневен срок от датата на публикуване на обявлението за конкурса в Регионална дирекция „Гранична полиция“ в гр. Елхово.Допуснатите до следващия етап ще бъдат подложени на изследване на физическата годност. После пък ще държат тест за интелигентност, който в пет модула ще установи капацитета на кандидата за преработка на информацията, пространственото му ориентиране и наблюдателността, паметта, езиковата и общата култура. Последните два етапа от конкурса са психологическо изследване и заключително интервю.

Освен за Свиленград, свободни работни места в Гранична полиция са обявени и за Малко Търново, Елхово и Лесово. Това ще са първите назначения във ведомството от доста време насам. Както „Старият мост“ писа, с цел икономии през м. май т. г. в цялата система на МВР бяха спрени командировките, назначенията и провеждането на конкурси.

СМ