17
Сря, Апр
22 Нови статии

Гранична полиция
Инструменти
Шрифт

145 кандидати за гранични полицаи са допуснати до последния етап на конкурса – заключително интервю. Това стана ясно през седмицата, след като бяха публикувани резултатите от психологическото изследване на мераклиите да започнат работа в редиците на МВР. На този етап са отпаднали 88 кандидати. За 11 от тях резултатът е, че са непригодни. Останалите имат общ бал по-малък от 48 точки и комисията прекратява участието им в процедурата по подбора на новите кадри.

Най-добър резултат на събеседването с психолог е постигнал кандидат, подал документите си в Свиленград, който е получил 24 точки. Той е и с най-висок общ бал – 74, от всички конкурсни етапи до момента.

Последното препятствие за желаещите да станат служители на „Гранична полиция“ е заключително интервю. То ще се проведе в административната сграда на Регионална дирекция „Гранична полиция“ в Елхово от 17-и до 20-и февруари. В сайта на МВР вече е обявен графикът, по който участниците в конкурса ще се явяват на събеседването.

Както „Старият мост“ писа, кандидатите се състезават за стотина места в РДГП-Елхово, обявени със заповед на вътрешния министър Цветан Цветанов. 51 от новите щатни бройки са за ГКПП Капитан Андреево.

Елена МИХАЛЕВА