26
Пон, Сеп
26 Нови статии

Гранична полиция
Инструменти
Шрифт

bmwГранични полицаи на ГКПП Капитан Андреево предотвратиха застрахователни измами с лизингови автомобили, съобщиха от пресцентъра на МВР. В първите часове на 21 септември две нови БМВ-та пристигнали на пункта за излизане от страната. Немските автомобили, произведени през тази година, били с германски регистрационни номера. Шофирали ги българи с пълномощни -Д. Х. /28 г./ и Р. А. /42 г./.

При паспортния контрол граничният полицай се усъмнил дали скъпите возила не са обект на застрахователна измама и ги отклонил за проверка. По-късно бил осъществен контакт с лизинговата фирма в Германия, откъдето служител заявил, че и двете коли са били отнети противозаконно.

Автомобилите са предадени с протоколи за доброволно предаване.

В хода на работата по случая станало ясно, че обект на измама са още два автомобила, които предстои да напуснат България - лек автомобил марка „Ауди А4” и микробус „Форд Транзит”. За тях граничните полицаи установили, че са в района на Свиленград. След задържането на беемветата обаче, аудито и фордът се върнали обратно във вътрешността на страната ни. Информацията за тях била предадена своевременно на служители от ОДМВР-Русе и към 12 часа на 21 септември двете коли били задържани в района на Русе. Те също били с германски регистрации, произведени през тази година, шофирани от българи с пълномощни. Четиримата шофьори са от Русенско, предстои да се изясни как и от кого са били наети да транспортират четирите нови автомобила, казаха от пресцентъра на МВР. Работата по случая продължава.

СМ