26
Пон, Сеп
26 Нови статии

Гранична полиция
Инструменти
Шрифт

tsigariКамион, пълен с 539 мастербокса папироси без бандерол, спипан на браздата. Контрабандистите оборудвани с прибори за нощно виждане

Камион, пълен точно с 539 мастербокса, или 269 000 кутии цигари без бандерол спипаха на браздата гранични полицаи.

Акцизната стока е хваната на „зелена“ граница край ивайловградското село Камилски дол около 00. 00 часа на 24 ноември при навлизане на два автомобила от Гърция в България. Цигарите са от марката „Raquel“ и се превозвали от два автомобила – „Лада Нива” с висока проходимост и товарен автомобил „Скания”, които се движели по черен път.

Леката кола вървяла пред камиона. Шофьорите и на двете превозни средства са български граждани, единият – от Димитровград, другият – от Провадия. И двата автомобила са оборудвани с устройства на фаровете за придвижване в нощно време, а водачите разполагали с прибори за нощно виждане.

При проверката граничните полицаи установили, че цялата гондола на сканията е пълна с цигари без бандерол. Контрабандистите изобщо не се опитали да ги скрият зад „тапа“ или по друг начин. Според запознати, това навеждало на мисълта, че каналът е бил отработен и неведнъж подобен товар е минавал безпрепятствено.

По първоначални изчисления загубата на държавната хазна от тази крупна контрабанда възлиза на 1 000 000 лева от неплатени акцизи. Провадиецът и димитровградчанинът са задържани за 24 часа. По случая продължава работата на Гранична полиция съвместно с   РЗБОП - Хасково и Районното полицейско управление в Свиленград.

СМ