26
Пон, Сеп
26 Нови статии

Гранична полиция
Инструменти
Шрифт

Граничен полицай от Любимец бе задържан с подкуп от 50 белязани долара на ГКПП Капитан Андреево при съвместна операция на дирекция „Вътрешна сигурност" и Главна дирекция „Гранична полиция", водена от Окръжна прокуратура -Хасково.

За 31-годишния Петър Петров постъпили сигнали от чужди граждани, че системно ги изнудва за пари. Първото оплакване е депизирано в края на миналата година от шофьор на автобус от Турция. По думите на водача исканите от българския граничар суми, за да мине у нас безпроблемно, се движели между 50 и 100 долара. Заради сигналите Петров бил поставен под наблюдение още от началото на 2012 година.
Първата засечка му е направена с подкуп от 100 долара. Парите не били белязани и той се измъкнал безнаказано. На 10 януари вечерта обаче граничният служител е спипан в момента, в който получавал исканите от него 50 долара, които били маркирани.

Арестуваният е оперативен работник на длъжност младши разузнавач към ГКПП „Капитан Андреево" от ноември м. г. Преди това е работил като охрана на зелена граница и бил шофьор на мобилен автомобил към РГС-Смолян. Първоначално му е наложена полицейска мярка за 24 часа, впоследствие престоят му в ареста е удължен на 72 часа. Разпитан е пред съдия в Хасковския окръжен съд. Обвинението към него е по чл. 302 от НК.