26
Пон, Сеп
26 Нови статии

Гранична полиция
Инструменти
Шрифт

Гранични полицаи задържаха на ГКПП Капитан Андреево два автомобила „BMV X6”. Единият е откраднат в Германия, а другият е обект на застрахователна измама в Италия, съобщиха от пресцентъра на МВР.
В неделя за излизане от стрената на пункта пристигнал джип с руски регистрационен номер. Той бил управляван от 48-годишен руски гражданин. Автомобилът е отклонен за контрол на втора линия. Там експертите установили, че има интервенция върху рамата. Колата е открадната в Германия и обявена за издирване в Шенгенската информационна система и Интерпол.

Междувременно е била продадена и регистрирана в Русия с пренабития номер на рамата. Луксозният автомобил е задържан в ГПУ-Свиленград. Вчера на същия пункт при излизане от България е бил задържан още един автомобил „BMV X6” с италианска регистрация. Той бил управляван от 44-годишен италиански гражданин. Граничният полицай, извършил проверката на луксозното возило, се усъмнил, че в случая може да става въпрос за застрахователна измама. При извършената проверка граничните полицаи разкрили, че представеното пълномощно и застраховката на колата не са истински. Със съдействието на служител на FRONTEX, работещ на ГКПП Капитан Андреево, е установено, че 44-годишният италианец е регистриран в полицията за кражба на друга кола. Автомобилът е задържан в ГПУ-Свиленград. Работата и по двата случая продължава.