26
Пон, Сеп
26 Нови статии

Гранична полиция
Инструменти
Шрифт

bmwЧетири луксозни леки автомобила BMW Х6 са задържали гранични полицаи на ГКПП Капитан Андреево от началото на годината досега.

В неделя вечерта на пункта пристигнал за излизане от страната автомобил BMW Х6 с руски регистрационен номер. Возилото управлявал 48-годишен руски гражданин.

Беемвето било отклонено за контрол на втора линия. Там експертите установили, че има интервенция върху рамата. Колата била открадната в Германия и обявена за издирване в Шенгенската информационна система и Интерпол. Междувременно е била продадена и регистрирана в Русия с пренабития номер на рамата.
Същия ден на пункта при излизане от България е бил задържан още един автомобил BMW Х6 , който бил с италианска регистрация, управляван от 44-годишен италианец. Граничният полицай се усъмнил, че в случая може да става въпрос за застрахователна измама. При направената проверка се установило, че представеното пълномощно и застраховката на колата не са истински. Със съдействието на служител на FRONTEX, работещ на ГКПП Капитан Андреево, се разкрило, че 44-годишният италианец е регистриран в полицията за кражба на друга кола.

Още два луксозни леки автомобила BMW Х6 са задържали тукашни гранични полицаи през този месец, като двете возила били крадени в България.

СМ