02
Нед, Окт
27 Нови статии

Гранична полиция
Инструменти
Шрифт

Организирана престъпна група, осъществяваща международен трафик на хероин, е задържана от служители на сектор БОП - Хасково, съобщиха от полицейската дирекция в областния център.

В понеделник хасковските антимафиоти съвместно с техни колеги от Велико Търново, Пловдив и Кърджали са задържали четирима мъже, осъществяващи трафика на хероин, като операцията е стартирала на 2-ри март около 18,00 часа на ГКПП Капитан Андреево.

Тогава на пункта бил спрян за проверка от полицейските служители лек автомобил „КИА“, шофиран от 38-годишен мъж от Лясковец. Последвал е щателен митнически преглед, при който е установен специално пригоден двоен тайник под багажника на колата. Там били открити 16 пакета с неправилна форма, които съдържали общо 8,48 кг прахообразно вещество, реагиращо при полеви наркотест на хероин, както и скемиращо устройство.

В хода на оперативно-издирвателните действия били спипани и останалите трима мъже - двама пловдивчани на 49 и 51 години и 37-годишен кърджалиец, съпричастни към осъществената контрабанда в момент на подготовка за нов трафик на наркотици в посока Италия. Според антимафиотите става въпрос за международен канал за трафик на наркотици и скемиращи устройства за страни от Европейския съюз.

Наблюдаващият прокурор по делото Дарина Славова каза, че по случая са използвани специални разузнавателни средства. На задържаните ще се иска мярка за неотклонение „задържане под стража“.

СМ