Гранична полиция
Инструменти
Шрифт

На ГКПП Капитан Андреево са задържани 7 сомалийци и трима сирийци, укрити в автомобили.

Гранични полицаи извършили проверка на влизащ в страната микробус ”IVECO” c полска регистрация. Той бил управляван от полския гражданин K.Р.чМикробусът превозвал мотоциклети по направление Гърция – Полша.

При извършената физическа проверка на автомобила е открита двойна стена в дъното на товарното помещение. Зад нея граничните полицаи открили 7 сомалийци без документи за самоличност. Нелегалните имигранти заявили, че пътуват за Италия, където смятали да кандидатстват за получаване на бежански статут. Те, заедно с полския гражданин, са задържани. Образувано е бързо производство.
Пак на ГКПП Капитан Андреево при проверка на пристигнал за влизане в страната лек автомобил „Фолксваген”, с водач сирийския гражданин М. Б.(49 г.), са намерени трима мъже. В колата пътували жена му и трите им деца. Семейството имало разрешително за пребиваване в Швейцария. При проверката граничният полицай открил в багажното отделение трима мъже, покрити с куфари и чанти. Те били без документи за самоличност. Под предната дясна седалка са намерени три сирийски паспорта. Установено е, че принадлежат на укритите мъже. Шофьорът, жена му и нелегалните пътници са задържани за 24 часа. Децата са настанени в специализирано помещение.