17
Сря, Апр
28 Нови статии

Гранична полиция
Инструменти
Шрифт

Контрабандна стока на ГКПП Капитан Андреево иззеха при съвместна операция на свиленградските полицаи, митничари и служители на Граничния полицейски участък, съобщиха от Областната полицейска дирекция в Хасково.

Иззети са 103 200 къса безакцизни цигари, 317 чифта маратонки и 645 текстилни изделия от защитени търговски марки и 712 недекларирани текстилни изделия и перилни препарати.

Вчера икономически полицаи от свиленградското управление, митничари и служители на ГПУ-Свиленград са провели специализирана операция по линия на контрабанда и съхранение на акцизни стоки и защитени маркови артикули. В хода на акцията на граничния пункт са извършени щателни проверки на 2 микробуса „Рено" и „Мерцедес" и 4 проверки на леки автомобили „Рено", два „Фолксваген"-а и „Мазда". Колите са управлявани от петима свиленградчани на възраст между 29 и 50 г. и 23-годишна жена. Общо в автомобилите са пътували 12 пътници. Стоките и цигарите от различни марки са иззети, образувани са 5 бързи и 1 досъдебно производство.