13
Съб, Апр
13 Нови статии

Гранична полиция
Инструменти
Шрифт
Нов метод за незаконно прекарване на нелегални през границата разкриха граничари на ГКПП Капитан Андреево. Това съобщиха от МВР, като подробно разясниха и схемата. Каналджиите дебнели момента, когато на пункта с Турция имало вече един проверен автобус, който минавал напред, за да започне проверката и на следващия. В това време пътниците и на двете превозни средства били пред гишетата за паспортна проверка.
По тази тактика на 12 май двама турци опитали да вкарат в България 10 иракчани и сирийци, но ударили на камък. Около 19:30 ч. на пункта пристигнал за влизане в страната автобус на турска фирма. Заедно с редовните пътници в автобуса се возели и нелегалните, които трябвало да бъдат преведени на наша територия. Когато пасажерите слезли за проверка на паспортите, 42-годишен пътник в автобуса раздал на нередовните 4 испански, 5 финландски и 1 турски документи за самоличност. Той им казал да заобиколят граничния контрол и да се качат в предния автобус на друга турска фирма, който вече бил проверен. Граничните полицаи веднага разкрили измамата.
Двамата турци и десетте нелегални имигранти са задържани. Установено е, че дадените им паспорти са фалшиви. По случая е образувано бързо производство. То е завършило с осъдителна присъда на двамата каналджии, става ясно още от съобщението на полицията.
СМ