13
Съб, Апр
13 Нови статии

Гранична полиция
Инструменти
Шрифт

18 нови гранични полицаи ще получат заповедите си за назначаване в ГПУ-Свиленград на 23 юли. Те бяха одобрени след проведен конкурс за свободните работни места. Протоколът с окончателното класиране след заключителното интервю, до което бяха допуснати 49 от кандидатите, бе публикуван в сайта на вътрешното министерство в понеделник. Ако някой от избраните за назначаване се откаже, работното място ще бъде предложено на кандидата за същата длъжност с най-висок бал от определения резерв.

Конкурсът за нови гранични полицаи бе обявен през март, като първоначално вакантните щатове бяха 9, но впоследствие броят им бе увеличен двойно. Основната част от тях – 17, са в групата „Охрана на държавната граница“, като 6 са за водачи на патрулен автомобил. Едно от свободните работни места е в „Мобилен граничен полицейски взвод“.

За вакантните щатове документи подадоха 250 кандидати, от които 168 бяха допуснати до участие в процедурата. Желаещите да станат гранични полицаи трябваше да преминат през няколко етапа – изпит по физическа подготовка, тест, психодиагностично интервю и заключително интервю.

СМ