24
Пон, Юни
20 Нови статии

Гранична полиция
Инструменти
Шрифт

oblВ България може да бъдете спокойни, в момента повече гърците трябва да се притесняват, защото една група от стотина души се е насочила натам, заяви валията на Одрин Дорсун Али Шахин на ГКПП Капитан Андреево, където се срещна с главния секретар на МВР Георги Костов. В момента имигрантите са обособени в три групи – една на магистралата и две в самия град, като общият брой им е около 2000 души, обясни турският областен управител.

Утре петима техни парламентьори ще заминат за среща с министър-председателя в Анкара и с турското консулство към ООН, съобщи той. Владеем процесите и няма да позволим проблемите да ескалират, категоричен бе г-н Дорсун.

От своя страна Георги Костов заяви, че вече са изпратени допълнителни войскови подкрепления по нашата граница, включващи жива сила и техника, които да осъществяват охраната заедно с граничните полицаи. Дойдох на място да се срещна с г-н Дорсун, за да науча лично от него за обстановката в Одприн. Разбрах, че турските правозащитни организации и лично той полагат големи усилия, за което му благодарих. Преди срещата на българския граничен пункт двамата разговаряха около час на ГКПП Капъкуле.obl1