13
Съб, Апр
13 Нови статии

Гранична полиция
Инструменти
Шрифт

jandar20 жандармеристи с 4 специализирани автомобила подсилват охраната на българо-турската граница при ГКПП Капитан Андреево от днес. Освен тях тук са изпратени и 7 полицейски коли с 15 служители на Областната дирекция на МВР в Хасково.

На пункта пристигнаха и директорът на Гранична полиция Антонио Ангелов, директорът на ОД на МВР Хасково Ангел Цанков и началникът на Регионалната дирекция на Гранична полиция – Елхово Георги Калайджиев.

Жандармеристите ще осъществяват денонощни дежурства на границата.

В същото време рейнджъри от Карловската бригада с два бронирани хамъра, въоръжени с картечници и автомати „Калашников“, също патрулират в района. Техните обиколки включват и българо-гръцката граница до ГКПП Капитан Петко войвода. Под наблюдение на военните е районът на свиленградското село Мезек. Преди наряд патрулите ще преминават инструктаж от дежурния на Гранична полиция, като задачите ще се възлагат за всеки поотделно, обясни шефът на ГДГП Антонио Ангелов. Той подчерта, че старшите на екипите ще са граничари, защото познавали много по-добре релефа и особеностите на пограничната полоса.jandar2

СМ

 ham