13
Съб, Апр
13 Нови статии

Гранична полиция
Инструменти
Шрифт

rumВ тази сложна ситуация нашите служители са действали много смело, много рисково. Това заяви пред журналисти на ГКПП Капитан Андреево вътрешният министър Румяна Бъчварова по повод трагичния инцидент с афганистанския имигрант край гр. Средец. За съжаление има загинал човек, но не това е политиката на нашата страна по отношение на бежанците, подчерта тя.

Точно обратното – ние проявяваме изключителна загриженост към тях, опитваме се да им помогнем, с каквото можем, но все пак трябва да следваме правилата по отношение охраната на границата, което е основно наше задължение, както и да гарантираме сигурността на страната, заяви Бъчварова В случая става въпрос за незаконно преминаване на нашата граница от неидентифицирана голяма група от хора, ситуацията е била сложна – през нощта, на неосветено място, под мост... Профилът на групата е близък до рисковия – скъставена е само от мъже. Служителят е произвел предупредителен изстрел, за съжаление куршумът е рикуширал, обясни тя.

Ситуацията на българската граница не е безпроблемна. За нас е важно да я овладеем, да успокоим нашите служители. Към този момент няма основание за оставки, категоричен е вътрешният министър.

Преди изявлението си пред медиите на ГКПП Капитан Андреево Румяна Бъчварова се срещна и разговаря по проблемите на имигрантския натиск с валията на Одрин Дурсун Али Шахин.