10
Сря, Авг
31 Нови статии

Гранична полиция
Инструменти
Шрифт

kolonagpu3gpugpu1gpu2gpu4Над  200 служители на Гранична полиция, дирекция „Миграция“ и РПУ се събраха днес пред сградата на ГПУ – Свиленград. Към 13, 30 ч. синдикалисти влязоха в сградата за преговори с директора на РДГП Елхово главен комисар Антонио Ангелов, който бе дошъл на място.

След срещата с профсъюзните деятели Ангелов пожела да разговаря и с протестиращи. Аудиенцията им при него продължи не повече от 15 минути, тъй като полицаите напуснаха залата с думите, че не ги е страх от наказания. Щели да си подадат рапортите за напускане и пак да се включат в протеста. "Вие си говорете, а ние отиваме да затваряме магистралата", бяха последните думи на инспекторите към Ангелов. Това обаче не се случи. Протестиращите тръгнаха от Свиленград с 40 – 50 леки автомобила и се движеха по трасето до Любимец с много ниска скорост – 10 - 20 км в час. Така след тях се образува километрична колона от превозни средства.

Полицаите заявиха, че протестите им ще продължат, докато исканията им не бъдат удовлетворени. Униформените изразяват недоволство от резултатите от разговорите при премиера тази сутрин. След срещата Бойко Борисов обяви, че готвените промени в закона – намаляване на заплатите, плащани при пенсиониране, както и на платения отпуск, ще важат за тези, които тепърва влизат в системата на МВР. Премиерът обаче скастри полицаите за вчерашните им действия – блокиране на столицата, на магистрали и големи градове. “Не може точно полицията да дава пример на обществото как се нарушават законите”, категоричен бе премиерът.

СМ