10
Сря, Авг
31 Нови статии

Гранична полиция
Инструменти
Шрифт

Районна прокуратура-Свиленград образува незабавно производство и привлече като обвиняеми  двама граждани на Ирак, на 26 г. и на 24 г., за ползване на неистински визов стикер и за нелегално преминаване на държавната граница – престъпления по чл. 316 във връзка с чл. 308 ал. 2 във връзка с ал. 1 и по чл. 279 ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 10 декември 2015 г.  двамата иракчани са били задържани на ГКПП-Капитан Андреево при влизане в България. Те са пътували в автобус по редовната линия Истанбул-София. 

При граничната проверка двамата представили иракските си паспорти, в които имало положени неистински немски визови стикери.  В обясненията си те заявили, че за всеки от документите платили по 10 000 долара на неустановено лице в гр. Истанбул. Целта на пътуването им е била Германия. С постановление на наблюдаващия прокурор двамата иракски граждани са задържани за 72 часа в ареста в гр. Свиленград. Под ръководството на Районна прокуратура-Свиленград продължават активните процесуално-следствени действия.