19
Сря, Юни
27 Нови статии

Гранична полиция
Инструменти
Шрифт

Граничен патрул от ГКПП Ново село залови 17-годишния младеж от Кърджали, който в понеделник застреля свой съгражданин. Убиецът избяга и бе обявен за общодържавно издирване, но още същата вечер към 21 ч. бе хванат от бдителните наши полицаи.

Двамата гранични служители патрулирали в района между ГКПП ново село, кв. Гарата и Свиленград.

На голямото кръстовище между магистралата и пътя за Гърция видели спряна кола с кърджалийски номер. Справката показала, че е обявена за издирване. Веднага спрели за проверка и след минути сложили белезниците на извършителя на тежкото престъпление. След това уведомили Окръжна прокуратура – Кърджали. Младият ром Н. Х. първоначално е задържан за 24 часа, извършени са процесуално-следствени действия. Предполага се, че той е искал да мине границата и да се укрие.

Около 12, 30 ч. в понеделник ученикът и 30-годишният А. М. се срещат случайно до кърджалийски пазар. Между фамилиите на двамата има стара вражда заради открадната булка - братовчедката на момчето. Бързо се стига до юмручен бой, като 17-годишният вади пистолет и от упор прострелва мъжа. Той умира на път за болницата. Наложи се жандармерия да охранява лечебното заведение, тъй като целият клан на А. М. го беше обсадил.

Двамата гранични полицаи, които заловиха убиеца от Кърджали, ще бъдат предложени за награда.

СМ