13
Съб, Юли
19 Нови статии

Гранична полиция
Инструменти
Шрифт

Не пуснали митничарите на работа. 56 чужденци заловени тази нощ в Свиленград

Масирана спецакция на Дирекция „Вътрешна сигурност“се провежда тази сутрин на ГКПП Капитан Андреево. В момента пунктът е затворен за движение. От 6 ч. сутринта не се разрешава влизането на никакви превозни средства. Дори служебният автобус със застъпващите на смяна митнически инспектори и други служители не е бил допуснат.

След затварянето на българо-турския пункт лавинообразно нарасна трафикът на ГКПП Капитан Петко войвода. Пътниците се насочили към Турция, преминавайки през ГърцияПо неофициална информация операцията е насочена към Гранична полиция и е само на „вход“. Предполага се, че става въпрос за пресичане на канали за трафик на нелегални мигранти и разкриване на съпричастието на гранични служители. Много е вероятно акцията да е свързана със заловените тази нощ във влак на Капитан Андреево 56 чужденци - мъже, жени, деца, дори пеленачета. Полицията проверява по какъв начин те са преминали границата и са проникнали в страната, казаха от МВР.

Към 9 ч. тази сутрин ГКПП Капитан Андреево бе отворен за движение. Остана блокирано само трасето за вход на леки коли от Турция в България.

Въведеният вчера на ГКПП Капитан Петко войвода 100-процентов контрол преди половин час днес бе отменен заради струпването на много автомобили. Голяма опашка от коли в момента се е образувала на входящото трасе от Гърция в България.

Очаквайте подробности.