17
Сря, Апр
28 Нови статии

Гранична полиция
Инструменти
Шрифт

Арестуваните служители на „Гранична полиция“ работят на самия пункт и не заемат ръководни постове в МВР. „Предстоят още арести, обиски и претърсвания на помещения“, съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

По думите на Арнаудова акцията касае действия, представляващи искане и получаване на подкупи от гранични полицаи, за да изпълнят или не изпълнят задължения по служба. „В момента на място има двама прокурори от специализираното звено „Антикорупция”, В акцията са ангажирани 9 следователи от Софийска градска прокуратур. Както "Старият мост"пръв писа, те се подпомагат от служители на Вътрешна сигурност към МВР Броят на униформените е около 50.

„Извършват се претърсвания на служебни помещения, домашни адреси и се обискират лица. Към този час има задържани четирима гранични полицаи, за срок от 24 часа”, каза тя.

Румяна Арнаудова уточни, че по случая се работи от повече от една година. Разследването е възложено на звено „Антикорупция” от главния прокурор Сотир Цацаров и в хода му са използвани специални разузнавателни средства