15
Съб, Юни
30 Нови статии

Гранична полиция
Инструменти
Шрифт

Над 200 кандидати са се явили на интервюто за охранители в граничния полицейски участък в Свиленград. Мераклии да пазят границата имало от цялата Хасковска област, дори и извън нея - Гълъбово, Раднево, Асеновград и др.

Около 10 процента от кандидатите били жени. Поради големия брой на явилите се събеседването продължи четири дни – от понеделник до четвъртък.

Тази седмица изпитната комисия от ГПУ ще отсее успешно представилите се 112 кандидати, които до края на месеца трябва да бъдат назначени.

Както „Старият мост“ писа, МВР обяви конкурс за 600 охранители по българо-турската граница, като 112 - към Граничния полицейски участък в Свиленград. От назначените тук 40 ще работят на ГКПП Капитан Андреево, 60 – на „зелена граница“ и 12 - на обекти в Любимец. Основните отговорности на пазачите ще са да оказват съдействие на граничните полицейски наряди при изпълнение на охранителни задачи. Договорите ще са срочни – до 31 декември т.г., и ще се работи на четири 12-часови смени. Заплатата е 515 лева, като към нея ще има добавка – 5% за работа в МВР, по 1% за всяка година трудов стаж и професионален опит, пари ще бъдат отпускани за храна и дрехи.

СМ