17
Пон, Юни
27 Нови статии

Гранична полиция
Инструменти
Шрифт

Окръжна прокуратура-Хасково внесе искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо турския гражданин, издирван от властите в Германия за опит за убийство и телесна повреда

Днес, 26 май 2017 г., Окръжна прокуратура-Хасково внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо турския гражданин Ялчън Е., на 24 г., обявен за международно издирване от германските власти с Европейска заповед за арест, издадена от прокуратурата в гр. Хановер, за опит за убийство и телесна повреда, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

. На 24 май 2017 г. Ялчън Е. е бил задържан на ГКПП-Капитан Андреево при влизане от Турция в България. Европейската заповед за арест спрямо турския гражданин е получена в Окръжна прокуратура-Хасково чрез Шенгенската информационна система, и е преведена от немски на български език. Окръжен съд-Хасково ще заседава днес по искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Ялчън Е.