Гранична полиция
Инструменти
Шрифт

Спречкване между гастарбайтери и гранични полицаи е станало снощи около полунощ на ГКПП Капитан Андреево. За това научи „Старият мост“ от достоверни източници. Виновен за кавгата, която завършила с арест за чужденците, е шофьорът, отказал да отвори багажника за проверка.

Около 00:00 ч. на пункта за влизане в България пристигнал автомобил с немска регистрация, в който пътували шофьорът, съпругата му, две пълнолетни и две непълнолетни момичета, всички с турско гражданство. Майката и бащата имали и немски паспорти. Те се прибирали за Германия, където били на гурбет, след лятната си почивка в родината си. На пункта гранична полицайка поискала от шофьора да отвори багажника на автомобила за задължителната проверка, но той отказал. След повторна молба и отказ инспекторката извикала колега, който от своя страна отворил вратата на водача, за да го изведе извън колата. В този момент шофьорът дал яко газ и избягал към трета бариера. Там обаче имало образувана тапа от чакащи и бегълците били настигнати от граничните полицаи. Единият от униформените понечил да свали водача на земята, но той паднал върху него. Граничният полицай усетил голяма болка в областта на крака си. След преглед от специалист се оказало, че крайникът е счупен.

Четиримата пълнолетни гастарбайтери са задържани в граничния арест в с. Капитан Андреево. По случая се води разследване.

СМ