19
Нед, Май
23 Нови статии

Гранична полиция
Инструменти
Шрифт

39-годишният Яни Пейчев от Ямбол ще бъде представен на щатния състав след празниците

След като осем години Граничният контролно-пропускателен пункт Капитан Андреево нямаше заместник-началник, най-после е назначен титуляр. След спечелен конкурс за израстване в длъжност със заповед на министъра на вътрешните работи постът е поверен на Яни Пейчев. Той не е местен и е непознат за тукашните гранични полицаи от пункта, смятат хора от системата.

Пейчев е на 39 г., роден е в гр.Ямбол, завършил е Висше военно училище „Васил Левски" - гр. В. Търново, със специалност „Гранична полиция". В системата на МВР е от 2002 г., преминал е през различни длъжности, като разузнавач в гранична полиция, през поледните 4-ри години е работил в сектора, отговарящ за Гранично контролно-пропускателните пунктове в състава на РДГП - Елхово.

Встъпването в длъжност и официалното представяне на новия зам.-шеф ще се състои след коледните и новогодишните празници, вероятно в първата работна седмица на 2018 г. Яни Пейчев е първият на тази длъжност от 8 години след освобождаването й от Румен Митев. През 2009 г. Митев бе пенсиониран, а шефът на пункта Марин Иванов – дислоциран в Елхово. В момента началник на ГКПП Капитан Андреево е Емил Гочев.