19
Нед, Май
23 Нови статии

Гранична полиция
Инструменти
Шрифт

Намерените в тир нелегални са в изолатор, транспортерът им от Хасково без книжка и разследван за контрабанда С краста са всичките 23-ма афганистанци и пакистанци, натъпкани в заловения тир край Малко Градище. Заловените преди няколко дни чужденци са вкарани в изолатор в Центъра от затворен тип на МВР в Любимец.

Лекари от МВР-болницата са командировани от София в пограничното градче, за да лекуват заразените. Припомняме, че камионът, натъпкан с 23-ма афганистанци и пакистанци, бе заловен  от полицаи в района на любимчанското село Малко градище. По случая е арестуван 58-годишният хасковлия Тянко Илиев. Горивото му свършило и се обадил на свой съгражданин, който впоследствие също е задържан.

Гранични полицаи установили, че Тянко шофира камиона, след като му била отнета книжката. Въпросният мъж е с досъдебно производство и за контрабанда, потвърдиха запознати със случая. Тирът бил ескортиран от патрулки за пролъчване с рентген до граничния пункт Капитан Петко войвода. Там станало ясно, че в майсторски изработен тайник с височина 50 см, под тавана, са сбити като сардели нелегалните мигранти. Те са само мъже.  Както "Старият мост" писа, чужденците влезли в Гърция от Турция, преминали пеша през нашата граница в района на Ивайловград и били натоварени на тира. Твърдели, че са платили по 1 600 евро на калпак на турски каналджия. Предстои районната прокуратура в Свиленград да внесе в съда искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" на Тянко.