15
Съб, Юни
30 Нови статии

Гранична полиция
Инструменти
Шрифт

Началникът на ГКПП „Капитан Андреево“ гл. инспектор Емил Гочев бе награден с „Почетен знак на МВР“ II степен от министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев по случай професионалния празник на „Гранична полиция“ 22 декември 2022.

Точно на тази дата се навършват 135 години от обнародването на първия у нас Закон за пограничната стража. По този повод на Паметника на загиналите при изпълнение на служебния им дълг полицаи в градинката при църквата „Св. Седмочисленици“ в София беше извършена тържествена церемония с участието на представителния духов оркестър на МВР.

В сградата на министерството бяха наградени отличилите се през годината служители. С „Почетен знак на МВР“ II степен бяха удостоени още комисар Димитър Чорбаджиев - директор на РДГП -  Русе, и Костадин Костадинов – началник на отдел „Човешки ресурси“.

7 служители пък получиха „Почетен знак на МВР“ III степен.

Парични награди бяха дадени на 10 гранични полицаи.

„За ръководството на МВР и за мен е удоволствие и привилегия да ви поздравим с празника и да ви връча заслужени награди“ - изтъкна министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев пред служителите на Главна дирекция „Гранична полиция“. - „От 10 години вие се справяте с безпрецедентен мигрантски натиск. Вие сте хората, които правят така, че да има сигурност, защото сигурност зад границата без сигурност на границата не може да има.“