13
Съб, Юли
18 Нови статии

21 840 кг „марков“ прах за пране задържаха митническите служители на МП Капитан Андреево при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция. Случаят е установен в рамките на съвместната операция срещу контрабандата на Агенция „Митници“, ГД „Гранична полиция“, ГД „Борба с организираната престъпност“ и Националната агенция по приходите.

Митническите служители откриха недекларирани 1624 кг хладилен газ при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция.

Недекларирана валута за близо 1 115 000 лева откриха митническите служители на МП Капитан Андреево при проверка на автобус, излизащ от България.

Само през последните 20 дни на ГКПП Капитан Андреево са задържани 20 надуваеми лодки

Агенция „Митници“ бе удостоена със седем индивидуални отличия на генералния директор на Националната агенция по борба с престъпността на Обединеното кралство (NCA). Наградите бяха присъдени заради ефективната работа на митническата администрация по предотвратяване на контрабандата на така наречени „малки лодки“ и оборудване за тях, както и за ефективно противодействие на трафика на недекларирана валута.  

Над 114 000 лекарствени продукти - таблетки, капсули, сашета и разтвори, откриха  митническите служители на МП Капитан Андреево при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция.

58 411 кг фалшиви прах за пране, течен почистващ препарат за съдове и шампоан бяха унищожени в периода от 25-28.06.2024 г. под контрола на ТД Митница Бургас.

Част от лодките са намерени по време на практическо обучение на служители от Великобритания по съвместна програма за засилване на граничната сигурност

Плавателните съдове се използвали за транспортирането на мигранти през Ламанша

Двадесет надуваеми лодки задържаха митническите служители на ГКПП „Капитан Андреево“ при проверки на товарен автомобил и на микробус. Случаите са в рамките на съвместната операция срещу контрабандата на Агенция „Митници“, ГД „Гранична полиция“, ГД „Борба с организираната престъпност“ и Националната агенция по приходите.