24
Сря, Юли
36 Нови статии

  Над 83,250 кг марихуана задържаха митническите служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване“ на Териториална дирекция Митница Пловдив при проверка в района на ГКПП „Капитан Петко войвода“. 

 

Близо 840 000 артикула, по-голяма част от тях дрехи и парфюми с логата на над 20 световноизвестни бранда, бяха унищожени в Свиленград от началото на годината до момента. Процедурите са проведени под контрола на Териториалните дирекции Митница Бургас и Митница Пловдив. Стоките, имитации на световноизвестни марки са задържани при митнически проверки на МП Капитан Андреево и са били предназначени за реализация, както на българския пазар, така и в другите страни членки на Европейския съюз

  Митническите служители откриха над 3 кг кокаин при проверка на товарен автомобил, излизащ от страната. Нарушението е разкрито в рамките на съвместната операция между органите на Агенция "Митници", ГД "Борба с организираната престъпност", ГД "Гранична полиция" и Национална агенция за приходите с цел противодействие на контрабандата.

Митническите служители откриха недекларирани 1624 кг хладилен газ при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция.

1 320 000 къса контрабандни цигари откриха митническите служители при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция.

21 840 кг „марков“ прах за пране задържаха митническите служители на МП Капитан Андреево при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция. Случаят е установен в рамките на съвместната операция срещу контрабандата на Агенция „Митници“, ГД „Гранична полиция“, ГД „Борба с организираната престъпност“ и Националната агенция по приходите.

Над 114 000 лекарствени продукти - таблетки, капсули, сашета и разтвори, откриха  митническите служители на МП Капитан Андреево при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция.