17
Сря, Юли
29 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Митническите служители на ГКПП Капитан Андреево откриха близо 70 000 парфюма, облекла, обувки и аксесоари, декларирани като прах за пране.

На 20.10.2023 година на пункта пристига товарен автомобил с чужда регистрация. Шофьорът – турски гражданин, представя пред митническите служители документи за превозваната стока – перилни препарати от Турция за Румъния. По метода „анализ на риска“ камионът е селектиран за щателна митническа проверка. В хода на контролните действия инспекторите установяват, че в товарното помещение вместо декларираната стока има колети и кашони, съдържащи парфюми, текстилни изделия, обувки и аксесоари. Открити са 35 510 парфюма и тоалетни води и 33 214 текстилни изделия, сред които спортни комплекти, якета, блузи, мъжко бельо, шапки с обозначения на световноизвестни марки. В колетите са открити още 264 чифта спортни обувки и 192 чанти, куфари и колани, носещи лога на регистрирани търговски марки.

Недекларираните общо 69 180 стоки са задържани. На шофьора е съставен акт по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени през държавната граница стоки, без знанието и разрешението на митническите органи.