12
Пет, Апр
16 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

28 440 текстилни изделия с лога на известни марки задържаха митническите служители на ГКПП Капитан Андреево при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция. 

На 31.10.2023 г. на пункта пристига тир с турска регистрация. Според представените документи от водача – турски гражданин, той превозва текстилни изделия от Турция през България за Чехия и Франция. По метода „анализ на риска“ превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. В хода на контролните действия инспекторите установяват, че стоката отговаря по вид на декларираното, но е с обозначения на защитени търговски марки. В товарното помещение са открити 274 колета, съдържащи 28 440 дрехи, сред които блузи, панталони, якета, спортни комплекти, чорапи. Стоката е иззета поради съмнения, че нарушава права върху интелектуалната собственост. В изпълнение на Регламент 608/2013 за случая ще бъдат уведомени притежателите на съответните търговски марки.

От началото на годината до момента митническите служители на ГКПП Капитан Андреево са задържали над 1 000 000 артикула със знаци на регистрирани търговски марки.