21
Сря, Фев
27 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Митническите служители на МП Капитан Андреево задържаха при проверка на товарен автомобил 1 454 000 къса (72 700 кутии) контрабандни цигари, укрити във вътрешните кухини на интериорни врати.

На 30.11.2023 г. на Митнически пункт Капитан Андреево пристига на входящо трасе в страната товарна композиция с чужда регистрация, управлявана от турски гражданин. Водачът с инициали Е.Д. е декларирал, че превозва мебели и групажна стока от Турция за Франция и Германия. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. В хода на контролните действия със специализирана рентгенова апаратура инспекторите установяват зони с подозрителна плътност в декларирания товар. Извършена е физическа проверка, при която митническите служители откриват във вътрешността на интериорни врати от талашит голямо количество цигари с турски акцизен бандерол. Установени са общо недекларирани и укрити 1 454 000 къса (72 700 кутии) цигари от три различни търговски марки. Пазарната стойност на задържаните тютюневи изделия е 439 650 лева.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор, което се провежда под надзора на Окръжна прокуратура –Хасково.