14
Нед, Апр
14 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Инспектори от мобилни митнически групи задържаха 787 800 къса (39 390 кутии) контрабандни цигари на ГКПП Капитан Андреево при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция.

  На 10.12.2023 г. на пункта пристига влекач с полуремарке с българска регистрация. Водачът с двойно гражданство - българско и турско, декларира, че превозва групажна стока от Турция за Великобритания. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. В хода на контролните действия със специализирана рентгенова апаратура, инспекторите установяват зони с подозрителна плътност в полуремаркето с декларирания товар. Извършена е физическа проверка, при която инспекторите откриват осем дървени сандъка с автоаксесоари, а под тях укрити кашони с цигари. Установени са 787 800 къса (39 390 кутии) цигари от три различни търговски марки. Пазарната стойност на задържаните тютюневи изделия е 247 645 лева.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор, което се провежда под надзора на Окръжна прокуратура –Хасково.