24
Сря, Юли
36 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

84 175 текстилни изделия, спортни обувки и чанти задържаха митническите служители на МП Капитан Андреево при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция, съобщават от пресцентъра на Митницата.

На 21 януари на пункта пристига влекач с полуремарке с турска регистрация. Според представените документи от водача- турски гражданин, той превозва стока – текстилни изделия от Турция през България за Белгия. По метода „анализ на риска“ превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. В хода на контролните действия митническите служители установяват в товара 230 колета, съдържащи общо 78 658 текстилни артикула, сред които чорапи, спортни екипи, панталони, мъжки боксерки, блузи, якета, детски комплекти, с обозначения на световноизвестни марки. В колетите са открити още 3290 чанти, както и 2227 чифта спортни обувки, носещи словни и фигуративни изображения на регистрирани търговски марки.

В изпълнение на Регламент 608/2013 относно защитата на права върху интелектуалната собственост стоките са задържани и за случая ще бъдат уведомени притежателите на съответните марки.