14
Нед, Апр
14 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Осем пакета с 3,394 кг хероин, облепени по тялото на непълнолетно момиче и в бельото на две жени, откриха митническите служители на МП „Капитан Андреево“. Нарушителите са български граждани, които пътували в лек автомобил с българска регистрация, влизащ в страната от Турция.

Пред инспекторите шофьорът и трите пътнички обявили, че не пренасят стоки или валута за деклариране. Въпреки това превозното средство било селектирано за щателна митническа проверка. При извършения личен преглед у трите пътнички униформените открили общо осем пакета, съдържащи кафеникаво прахообразно вещество. Един от пакетите бил открит, залепен в областта на кръста на непълнолетното момиче, а другите седем били набутани в сутиените и долното бельо на другите две жени.

Извършеният на място полеви наркотест показал, че съдържащото се в пакетите прахообразно вещество е хероин. Стойността на дрогата е 305460 лева по цени за нуждите на съдебната система.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на Митница Бургас, под надзора на Окръжна прокуратура Хасково. По искане на Окръжна прокуратура Хасково Хасковският окръжен съд постанови постоянна мярка „задържане под стража“ на двете жени, а на непълнолетното момиче е наложена мярка „надзор от служител на Детска педагогическа стая“.

СМ