24
Съб, Фев
22 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

8 кандидатстват за шефове на четирите смени, трима ще се състезават за ръководител на митническия пункт Жп гара Свиленград. Само двама класирани за заемане на длъжността „митнически инспектор“

Отново нито един кандидат не е подал документи за участие в конкурса за началник на Митнически пункт „Капитан Андреево“. Така за пореден път важната ръководна позиция ще остане, засега, без титуляр. Вероятно длъжността ще продължи временно да изпълнява дългогодишният служител Господин Господинов.

Няма желаещи и да оглавят митническата служба на ГКПП Лесово. Предишният конкурс от юни м. г. се провали. Кандидатите за постовете тогава бяха недостатъчно, а за реална конкуренция между тях изобщо не можеше да се говори. Година и осем месеца вече изминаха, откакто двата пункта и оперативните звена са без постоянни шефове.

За шеф на митническтия пункт от второ ниво Жп гара Свиленград обаче са подадени 3 заявления, научи „Старият мост“. Има и двойно повече мераклии от свободните 4 позиции за началници на смени на МП „Капитан Андреево“. За тези вакантни щатни бройки кандидатстват осмина.

В същото време приключи последният етап от конкурсната процедура за длъжността „митнически инспектор“ в Митница Бургас. Интервюто се проведе на 7 март. в сградата на Митница Бургас. За Капитан Андреево се явиха 4 кандидати. След приключване на препитването комисията класира двама кандидати. Както „Старият мост“ писа, кандидат-митничарите, одобрени след тест, чакаха близо два месеца да се явят на последното изпитание. До първия етап - изследване за професионална и психологическа пригодност, бяха допуснати 94 души, като датата на провеждане на изследването бе през януари т. г.

СМ