24
Съб, Фев
22 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Вече станаха известни имената на допуснатите до конкурс кандидати за намалници на митнически пунктове на жп гара Свиленград и нефтопристанище Бургас, както и за ръководители на оперативните смени на ГКПП Капитан Андреево и Лесово.

Конкурсна комисия е допуснала шестима в надпреварата за 2 щатни бройки за длъжността „Началник на митнически пункт II ниво“ в Свиленград и морския град: Димитър Петков Василев, Дияна Георгиева Петкова, Златко Николов Златев, Момчил Йорданов Чавдаров, Светла Георгиева Желязкова и Стефан Николаев Димитров. 12 от подалите документи за тези позиции не са успели да преминат през първото сито.

Двама от тези кандидати – Дияна Петкова и Светла Желязкова, са подали заявления и са допуснати до участие и в другия конкурс – за свободните 7 щатни бройки за началници на смени – 4 за Капитан Андреево и 3 за Лесово. Освен тях право да се явят на практически изпит получават Ана Кирилова Георгиева, Теодора Илийчова Харалампиева, Станислава Станкова Картунова и Цветомир Володиев Мартишкин, става ясно от публикуваните списъци в сайта на Агенция „Митници“. Елиминирани още на първия етап са 11 души. Така се оказва, че кандидатите са с един по-малко от обявените свободни места. От ведомството не диференцират кои от претендентите кандидатстват за Капитан Андреево и кои – за Лесово и Митнически пункт „Нефтопристанище“ в Бургас.

Както „Старият мост“ писа, няма подадени документи за вакантната длъжност „началник на Митнически пункт I ниво Капитан Андреево“.

СМ