14
Вт, Юли
13 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Български  микробус и скрити в него 40 бутилки с газ фреон задържаха митническите служители на МП Капитан Андреево. Товарният автомобил пристигнал на пункта за влизане в страната на 7 юли.

Шофьорът, български гражданин, представил пред митническите служители редовни документи за превозвания товар. При извършения рентгенов и последвалия физически контрол, обаче, митническите служители установили, че между декларираната стока, върху специален палет, били поставени 40 бутилки газ фреон „R404а“ по 10.9 кг всяка от тях. На бутилките имало фабричен надпис, от който станало ясно, че са пълни със забранения в България и страните от Европейския съюз, вреден за озоновия слой, фреон. Откритите бутилки не отговарят на изискванията на Регламент /ЕС/ 517/2014 на Европейския парламент и на Съвета за флуоросъдържащите парникови газове и са забранени за въвеждане в ЕС с цел опазване на околната среда, подчертаха от пресцентъра на Агенция "Митници".

За първите шест месеца на годината, при проверки на превозни средства, влизащи в страната от Турция, митническите служители на МП Капитан Андреево са задържали 317 бутилки с газ фреон.

СМ