03
Сря, Юни
16 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Недекларирани 41 000 евро задържаха митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ на МП Капитан Андреево. Валутата е открита в товарен автомобил с полска регистрация, пътуващ от Турция през България за Полша.

Камионът пристигнал на граничния пункт на 10 март. Шофьорът, полски гражданин, представил редовни документи за превозвания товар и заявил, че не пренася лични вещи, стоки или валута за деклариране. Въпреки това превозното средство било селектирано за щателна митническа проверка, при която в таблото на шофьорската кабина били открити пачки в евро в различни купюри в размер на 40 000 евро. При личен преглед на шофьора в портмонето му били открити още 1 000 евро. Намерените общо 41 000 евро с равностойност 80 189 лева са задържани.

По случая е образувано бързо производство от разследващ митнически инспектор от Териториален отдел „Митническо разузнаване и разследване Южна морска“ към ГД „МРР“ на Агенция Митници, под надзора на Районна прокуратура Свиленград.

СМ