08
Съб, Авг
21 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

  От началото на годината досега на граничния пункт са задържани близо 150 000 фалшиви артикула

Близо 7000  парфюма и тоалетни води със съмнения, че са произведени в нарушение на права върху интелектуалната собственост, задържаха  митническите служители на ГКПП Капитан Андреево.

Стоката е открита на 10.08.2019 при проверка на автобус с турска регистрация, пътуващ по редовната линия Истанбул–Букурещ. Пред инспекторите един от пътниците декларирал, че е закупил ароматите от пазара в Истанбул, но не знаел, че са имитация на световноизвестни марки. Открити са 6900 парфюма и тоалетни води с логото на  15 различни световни марки,  като по-голяма част на „Hugo Boss“, „Creed“, „Carolina Herrera“, „Versace“, „Chanel", "Armani", "Paco Rabanne". За случая ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.

 Във връзка със защитата на права върху интелектуалната собственост в изпълнение на Регламент 608/2013 г. на ЕС и Закона за марките и географските означения  от началото на годината до момента митническите служители на МП Капитан Андреево са задържали при 266 случая близо 150 000 артикула. Най-често „арестуваните“ стоки са облекла, парфюми, козметика, обувки, маратонки и чанти.

СМ